Αλληλεγγύη στους 6 συλληφθέντες της πορείας 6/12/14

Στα τέλη του 2014 το κράτος προβαίνει σε μια σειρά μέτρων, στα πλαίσια της πλήρους αναδιάρθρωσης του σωφρονιστικού συστήματος, που σκοπό έχουν να στερήσουν στοιχειώδη δικαιώματα στους κρατούμενους, τα οποία κατακτήθηκαν ύστερα από χρόνια αγώνων στις ελληνικές φυλακές. Αποκορύφωμα των κινήσεων αυτών, η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ΄ για όσους κρατούμενους χαρακτηρίζονται “επικίνδυνοι” από το καθεστώς.

Την ίδια περίοδο οι κρατούμενοι Ηρακλής Κωστάρης και Νίκος Ρωμανός, ξεκινούν απεργία πείνας, διεκδικώντας τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών για να παρακολουθούν μαθήματα στις σχολές τους, άδειες που εκδικητικά τους αρνούνται οι δικαστικές αρχές.

Τότε, ένα κύμα αλληλεγγύης ξεπηδά στους πολιτικούς κρατούμενους βάζοντας στο επίκεντρο δύο βασικούς άξονες. Από την μια, την διεκδίκηση για άμεση χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών και από την άλλη την κατάδειξη ότι η επίθεση σε βάρος των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, στοχοποιεί το πιο αγωνιστικό κομμάτι αυτών και έχει ιδιαίτερα εκδικητικό χαρακτήρα απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους.

Στα πλαίσια του συνολικότερου αγώνα, πραγματοποιείται πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό, στις 6/12/2014 στην πόλη της Πάτρας. Κατά την διάρκεια της πορείας οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα την σύλληψη έξι (6) εξ αυτών. Οι έξι διαδηλωτές δικάζονται την Δευτέρα 3/4/2017 (δικαστήρια Πατρών).

Η επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού είναι σαρωτική και στο πέρασμά της αφήνει φτώχεια, εξαθλίωση, εκμετάλλευση και θάνατο. Η ολομέτωπη επίθεση στην κοινωνία, σε όλα τα πεδία της καθημερινής ζωής είναι η σύγχρονη πραγματικότητα. Παράλληλα η καταστολή σε όσους επιλέγουν να αντιστέκονται καθώς και η στοχοποίηση των πιο ριζοσπαστικών κομματιών της κοινωνίας, κάνει πιο επίκαιρη από πότε την ανάγκη για συλλογικοποίηση και ενδυνάμωση των κοινωνικών και ταξικών δομών και αγώνων.

Με όπλο την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα να οργανώσουμε τους αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/4/2017 Δικαστήρια Πάτρας, 10 π.μ.

 

αναρχική συλλογικότητα Ατραπός

Post Tagged with

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php