Αντιφασιστική-αντικαπιταλιστική-αντικρατική πορεία

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Την Κυριακή 21/1 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας. Κάτι που τις τελευταίες εβδομάδες προωθείται ως το μέγιστο εθνικό ζήτημα. Σε όλη την επικράτεια ανακοινώνονται διάφορα καλέσματα από “επώνυμους” χρήστες του facebook και κάνουν εθνικιστικά-φασιστικά καλέσματα για την διεκδίκηση του ονόματος της Μακεδονίας, με όλη την ανιστόρητη αφήγηση που συνοδεύει αυτό το παραλήρημα.

Εκεί όπως ήταν αναμενόμενο παρέλασαν κάθε λογής φασιστικά και αντιδραστικά υποκείμενα. Απο γραφικούς καρνάβαλους με διάφορες παραδοσιακές φορεσιές μέχρι παπαδαριά, νεοδημοκράτες, ανεξάρτητους Έλληνες, φασιστοχούλιγκανς, χρυσαυγήτες και άλλους συντηρητικούς “ευυπόληπτους πολίτες”. Μια φιέστα επαφορμής της οποίας βγήκαν από τις τρύπες τους όλες οι φασιστικές γκρούπες και βόλταραν στην Θεσσαλονίκη.

Έτσι διάφοροι φασίστες της πόλης, που υπό άλλες συνθήκες δεν ακούμε να κυκλοφορούν, ξαμολήθηκαν στην πόλη πραγματοποιώντας επιθέσεις σε κινηματικούς χώρους αλλά και στην προγραμματισμένη αντιεθνικιστική συγκέντρωση. Ξεκινώντας από το ΕΚΧ σχολείο από όπου και απωθήθηκαν από την περιφρούρηση στην συνέχεια κινήθηκαν στην κατάληψη libertatia όπου σε μια πρώτη επίθεση πραγματοποίησαν μικροζημιές. Έπειτα από κάποια ώρα επανήλθαν στην κατάληψη όπου με την ασυλία της αστυνομίας και της παρουσίας στην πόλη κάθε λογής φασιστοειδών κινήθηκαν εκ του ασφαλούς (όπως κάνουν πάντοτε άλλωστε ως θρασύδειλοι), πραγματοποιώντας επίθεση η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του κτηρίου. Την επόμενη μέρα ως απάντηση σε αυτή την επίθεση πραγματοποιήθηκε πορεία από αγωνιστές της πόλης η οποία χτυπήθηκε από την αστυνομία με αποτέλεσμα να υπάρχουν συλλήψεις 5 αγωνιστών που αυτή την στιγμή απειλούνται με προφυλάκιση.

Την ίδια ώρα που περνάει το πολυνομοσχέδιο με την ποινικοποίηση των απεργιών, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών και κάθε κεκτημένο υφαρπάζεται με τους πιο άγριους όρους. Τα δημόσια αγαθά γίνονται είδη πολυτελείας και η ζωή των από τα κάτω διαρκώς και υποβαθμίζεται. Το κράτος και οι κυρίαρχοι προωθούν την εθνική ενότητα ως το κλειδί για την επίλυση των ζητημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία. Προτείνουν την πίστη στην πατρίδα μπροστά στον φόβο της κοινωνικής χειραφέτησης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης και σπέρνουν στους από τα κάτω τον διχασμό και την αντίδραση. Τα πιο συντηρητικά ένστικτα της κοινωνίας είναι αναγκαία για τους κυρίαρχους σε τέτοιες περιόδους κρίσης όπου ο κανιβαλισμός και το μίσος ανάμεσα στους πληττόμενους διασφαλίζει την κυριαρχία του κράτους και του κεφαλαίου.

Παράλληλα η εκκλησία έχει δώσει δυναμικό παρόν στην εθνική αφύπνιση της κοινωνίας κάνοντας τρισάγια για το όνομα της Μακεδονίας και πραγματοποιώντας κηρύγματα στους πιστούς μετά από τις λειτουργίες. Η επίσημη εκκλησία δεν διστάζει να κάνει δημόσια τοποθετήσεις επί του ζητήματος αλλά και η ίδια η κυβέρνηση να της δίνει εγγυήσεις για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την γείτονα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ζήλου της εκκλησίας είναι οι φωτογραφίες από το Αίγιο όπου ο Αμβρόσιος (ταγματάρχης της χωροφυλακής επί χούντας) γεμάτος χαρά και υπερηφάνεια ποζάρει με τον Λαγό και τον Παναγιώταρο (γνωστά μεγαλοστελέχη της χρυσής αυγής).

Από την πλευρά μας ως αγωνιστές, κομμάτια την κοινωνίας, εργαζόμενοι, άνεργοι είμαστε εδώ για να εκτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια συντηρητικοποίσης της κοινωνίας και να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια των κυρίαρχων για αφανισμό τόσο των χώρων αγώνα όσο και των ίδιων των αγωνιστών. Τα κτήρια και οι υποδομές μας είναι τα εργαλεία που εξυπηρετούν τον αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, και αν η κυριαρχία υπάρχει για να καταστρέφει, απαντάμε μέσα από τον καθημερινό αγώνα, ότι οι αγωνιστές, οι επαναστάτες είναι εδώ για να δημιουργούν, και θα παλεύουν για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Πέμπτη 25/1 18.00 παράρτημα

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 25/1 11:00 – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ 22/1

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

αναρχική συλλογικότητα ατραπός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php