Ανακοίνωση για το κλείσιμο του Στεκιού της Λαϊκής Συνέλευσης Άνω Πόλης

Το οίκημα που λειτούργησε ως Στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Άνω Πόλης (Παντοκράτορος & Καρπενησίου), για τρία και πλέον χρόνια, πρόσφατα παραχωρήθηκε για άλλη χρήση. Ένα κτίριο εγκαταλελειμένο για χρόνια, απέκτησε ζωή μετά το κίνημα των πλατειών και μέσα στο γενικότερο αγωνιστικό κλίμα των πρώτων χρόνων της οικονομικής ύφεσης.Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε με τη συλλογική φροντίδα όλων των μελών της συνέλευσης: οι απαραίτητες εργασίες, τα έξοδα και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την επισκευή και τη συντήρησή του βάρυναν αποκλειστικά εμάς, με σκοπό να υπάρχει στη γειτονιά μια ζωντανή εστία συνάντησης, δημιουργικότητας και αγώνα.

Πέρα από την εβδομαδιαία συνέλευση, το Στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Άνω Πόλης στέγασε συζητήσεις και εκδηλώσεις για σημαντικά θέματα της επικαιρότητας (π.χ. ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποίηση νερού, προστασία δημόσιων χώρων), πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις (προβολές, κουκλοθέατρο, μουσικές βραδιές) και μαθήματα ανταλλαγής γνώσεων (κατασκευής σαπουνιού, βοτάνων, σχεδίου). Επίσης, συλλογικές κουζίνες και λαϊκά γλέντια (κάποια από αυτά στην πλατεία Παντοκράτορα).

Παρότι έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι τα τελευταία χρόνια, και το κίνημα βρίσκεται, για πολλούς λόγους, σε άμπωτη, εμείς αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις εβδομαδιαίες μαςσυνελεύσεις κανονικά, κάθε Δευτέρα 19.15 στην πλατεία Παντοκράτορα. Οι λόγοι που μας έφεραν κοντά, η ανάγκη να υπερασπιστούμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, η οποία ξηλώνεται μέρα με τη μέρα, παραμένουν ισχυροί. Όπως ισχυρές είναι και οι σχέσεις που αναπτύξαμε όλα αυτά τα χρόνια, πλάι πλάι σε αγωνιστικές διεκδικήσεις για μια ζωή που να αξίζει να τη ζήσουμε. Με τις δικές μας δυνάμεις, από εμάς για εμάς, για όλους μας.

Μέχρι να εξασφαλιστεί κάποιος άλλος χώρος για τις συνελεύσεις της ΛΣ, οι οποίες είναι ανοιχτές, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο μέιλ lsanwpolhspatra@gmail.com και να παρακολουθείτε επίσης το μπλογκ της συνέλευσης lsanopolis.wordpress.com ή τη σελίδα μας στο Facebook.

Ο αγώνας συνεχίζεται! Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αξιοπρέπεια!

Ιανουάριος 2016

ΛΣ Άνω Πόλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *