Ανταπόκριση από τον αποκλεισμό του ειρηνοδικείου στην Πάτρα

img_1835

 

 

Την Τετάρτη 16 Νοέμβρη γι’ άλλη μια φορά ο κόσμος του αγώνα απέκλεισε το ειρηνοδικείο της Πάτρας, συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό να δίνει το παρόν αποτρέποντας τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών στην Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή. Σημειωτέον, πως οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς. Παρά την αποχή τους όμως, το κίνημα δεν εφησυχάζει αλλά με τη συνεχή του παρουσία στα ειρηνοδικεία βάζει τους δικούς του όρους στο μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών.

Λόγω του τριήμερου εορτασμού για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στο Παράρτημα ούτως ή άλλως έχουν παρουσία οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι παρατάξεις. Γι’ αυτό και σήμερα το κάλεσμα δόθηκε για το Παράρτημα στις 3 το απόγευμα και κατόπιν πορευτήκαμε όλοι μαζί -καμιά εκατοσταριά άτομα- στο ειρηνοδικείο παιρνώντας από κεντρικούς δρόμους της πόλης εν είδει πορείας.

Κατά τη διάρκεια της πορείας μέλη της συνέλευσής μας μοίραζαν τη σχετική ανακοίκωση της Σ.Α.Κ.Τ.Α για τους πλειστηριασμούς.

Στο ειρηνοδικείο, στο οποίο μαζί με άλλο κόσμο παραμείναμε μέχρι τις 5 το απόγευμα, τοποθετήσαμε πανό της συνέλευσης στο οποίο αναγραφόταν: » ΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ».

 

img_1834

 

Όπως εξάλλου γράφουμε στη σχετική ανακοίνωση της συνέλευσης :

Η επίθεση στην πρώτη κατοικία, η επίθεση εν γένει στους από τα κάτω της κοινωνικής πυραμίδας δεν είναι έργο αποκλειστικά και μόνο της παρούσας κυβέρνησης. Ακόμα περισσότερο δεν είναι μια επίθεση που χρεώνεται μονάχα στις εκάστοτε κυβερνήσεις ούτε μπορεί κανείς να ελπίζει σε αλλαγή της πολιτικής διαχείρισης προσδοκώντας καλυτέρευση των όρων ζωής του.

   Η βαρβαρότητα του καπιταλισμού – του κεφαλαίου μαζί και του κράτους – είναι αυτή που θα συνεχίσει να εξολοθρεύει τις κοινωνίες των ανθρώπων, να λεηλατεί τη φύση και να μοιράζει τη δυστυχία, την απόγνωση και τη μιζέρια στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Ο μόνος δρόμος για να ξεφύγουν οι ανθρώπινες κοινωνίες από την εξαθλίωση αυτή είναι ο δρόμος της ανατροπής του καπιταλισμού.

   Οι από κάτω της κοινωνικής πυραμίδας πρέπει να συμβάλουμε, ώστε να αναβαθμιστούν οι ταξικοί και κοινωνικοί αγώνες, να οξύνουμε με τις δράσεις μας τις αντιθέσεις εντός του κυρίαρχου μπλοκ αλλά και μες την κοινωνία την ίδια. Αυτό θα γίνει με τη διαμόρφωση ταξικής συνείδησης και αγωνιστικής-μαχητικής διάθεσης από πλευράς των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων. Να αντιληφθούμε δηλαδή πως για τα συλλογικά μας προβλήματα, συλλογικός πρέπει να είναι ο αγώνας μας ενάντια σε κεφάλαιο και κράτος. Όλοι εμείς που παράγουμε τον κοινωνικό πλούτο, οι εργαζόμενοι, οι επισφαλείς, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμιά κυβέρνηση, από καμιά συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Πρέπει να οργανωθούμε και να αντισταθούμε σε κάθε πεδίο της κοινωνικής μας ζωής, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε χώρο γειτονιάς, σε σχολεία και σχολές. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη συμμετοχή και την ενδυνάμωση των συλλογικών, αδιαμεσολάβητων κι οργανωμένων στη βάση κοινωνικών και ταξικών αγώνων ».

Ανανεώνουμε το κινηματικό ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη 23 Νοέμβρη για τη συνέχιση του αποκλεισμού του ειρηνοδικείου Πάτρας και το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ !

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ !

ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ !

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ !

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 16:00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, Νοέμβρης 2016

Post Tagged with

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php