Λ.Σ Άνω πόλης – Κάλεσμα σε συνέλευση, για την επανοικειοποίηση του χώρου της καζάρμας.

Άλλο ένα λουκέτο μπήκε σε δημόσιο χώρο στη γειτονιά μας, αυτή τη φορά στο μπασκετάκι της Καζάρμα (Μπουκαούρη & Παντοκράτορος).

Λίγες μόνο μέρες αφότου οργανώσαμε συλλογικά τουρνούα μπάσκετ στις 25 Ιούνη μαζί με την Αυτόνομη Ποδοσφαιρική Ομάδα στο συγκεκριμένο γηπεδάκι της γειτονιάς μας και επανατοποθετήσαμε στεφάνι στη μία μπασκέτα, για να μπορούν να παίζουν και πάλι τα παιδιά της γειτονιάς, οι μπασκέτες αφαιρέθηκαν εντελώς και η είσοδος κλειδώθηκε.

Απ’ ό,τι φαίνεται, την πρωτοβουλία και γι’ αυτό το λουκέτο την πήρε η αρχαιολογία, όπως είχε συμβεί και με τη βεράντα του κάστρου δύο χρόνια πριν. Εκεί σφραγίστηκε η μοναδική παιδική χαρά της περιοχής. Όταν η λαϊκή συνέλευση Άνω Πόλης μαζί με άλλες συλλογικότητες και γείτονες άνοιξαν και καθάρισαν τον παρατημένο χώρο, ώστε να μπορεί και πάλι να τον αξιοποιήσει η γειτονιά, η αρχαιολογία κάλεσε την αστυνομία για να μας απομακρύνει και κλείδωσε και πάλι το χώρο. Από τότε ο χώρος ερημώνει. Η μόνη εργασία που έχει γίνει είναι ότι τοποθέτησαν ψηλά κάγκελα, διότι για κάτι τέτοια πάντα βρίσκει το κράτος χρήματα να διαθέσει, ενώ για μισθούς, συντάξεις ή επιδόματα οι τσέπες είναι πάντα αδειανές.

Η θέση της λαϊκής συνέλευσης είναι ότι οι δημόσιοι χώροι πρέπει να είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι από όλους. Πρέπει να τους προστατεύουμε από το ιδιωτικό κεφάλαιο που καταπίνει πλατείες, πεζόδρομους και την παραθαλάσσια ζώνη γεμίζοντας τον τόπο τραπεζοκαθίσματα. Ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε να πληρώνουμε «αντίτιμο» σε καφετέριες και παιδότοπους για να δούμε τους φίλους μας ή να παίξουν τα παιδιά μας. Οι κοινωνικές σχέσεις δεν είναι εμπόρευμα! Ας διαφυλάξουμε την έννοια της κοινότητας, της ζωντανής γειτονιάς, αρνούμενοι να ζούμε απομονωμένοι και φοβικοί, αδιαφορώντας για το τι βιώνει ο διπλανός μας.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να περνάει αδιάφορο το γεγονός ότι μπήκε ξαφνικά, με το έτσι θέλω, λουκέτο σε έναν χώρο που ήταν για δεκαετίες ανοιχτός. Εντέλει, ποιοι καθορίζουν τις ζωές μας; Η μόνη ελπίδα να δούμε κάτι καλύτερο στα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν είναι να αντιστεκόμαστε στα μικρά καθημερινά πράγματα, κάθε φορά που βιώνουμε την κρατική αυθαιρεσία και αναλγησία. Χρειάζεται επιφυλακή και ενεργοποίηση από όλους μας! Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται με αγώνα!

Καλούμε τη γειτονιά σε συζήτηση για το θέμα τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 20:00 στην πλ. Παντοκράτορα, να ανταλλάξουμε απόψεις και να σκεφτούμε πιθανές δράσεις.

Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης (lsanopolis.wordpress.com) Κάθε Δευτέρα στις 20:00, Παντοκράτορος & Καρπενησίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *