Στο εργατάξιο του ΑΚΤΟΡΑ δολοφονούν εργάτες

ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΑΚΤΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΑ ΑΧΑΙΑΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΡΓΑΤΗ

Το Σάββατο 6 Μαΐου στο εργοτάξιο, κατασκευής σήραγγας της ΕΡΓΟΣΕ στην Παναγοπούλα Αχαίας, καταπλακώνεται από γεωτρύπανο και χάνει την ζωή του εργάτης της ΑΚΤΩΡ και J&P ΑΒΑΞ. Το τελευταίο διάστημα και ενώ η παράδοση του έργου έχει καθυστερήσει, οι εργάτες αναγκάζονται να δουλεύουν συνεχόμενα χωρίς κανένα ρεπό και για πολλές ώρες στο εργοτάξιο, προκειμένου να τηρηθούν οι ημερομηνίες παράδοσης του έργου.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μια άτυχη στιγμή ούτε και μια σπάνια περίπτωση. Είναι μια εργατική δολοφονία, αντίστοιχη της δολοφονίας εργάτριας στα ταχυφαγεία των Everest ή των τεσσάρων εργατών που σκότωσαν η υπερεντατικοποιημένη  εργασία και οι ελλιπείς συνθήκες ασφαλείας στα ΕΛ.ΠΕ αλλά και αντίστοιχη με πολλά άλλα εργατικά “ατυχήματα”. Το κεφάλαιο προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη του, δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπους. Αναγκάζει τους εργάτες να δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες και με υπερεντατικούς ρυθμούς προσφέροντάς τους ένα ξεροκόμματο και πολλές φορές, ανασφάλιστα και με μεγάλο κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας ακόμα και της ίδιας τους της ζωής. Από την άλλη, το κράτος προσφέρει τα εχέγγυα στα αφεντικά να χρησιμοποιούν το “εργατικό δυναμικό”  κατά το δοκούν και παράλληλα επιτίθεται και αυτό με όλα τα μέσα στους εργαζόμενους, -ες, από το τσεκούρωμα των κοινωνικών παροχών, τη δημιουργία απόλυτης εξάρτησης σε αγαθά πρώτης ανάγκης (στέγαση, τροφή, υγεία), μέχρι και την υφαρπαγή των εργατικών κεκτημένων μέσα από αγώνες αιώνων.

Ο δρόμος Πατρών-Κορίνθου, αυτό το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, για να στεριώσει έχει στα θεμέλιά του αίμα εργατών, καθώς πριν λίγους μήνες είχε χάσει τη ζωή του και άλλος ένας εργάτης αλλά και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι στα έργα έχουν σακατευτεί στο κάτεργο του ΑΚΤΟΡΑ. Τα διθυραμβικά εγκαίνια του κράτους πριν λίγο καιρό ακολούθησε η ωμή πραγματικότητα. Το κράτος και το κεφάλαιο γιορτάζουν πάνω στο αίμα των εργατών, των πληβείων, της χειμαζόμενης κοινωνίας.

Σε μια περίοδο όπου το τέταρτο μνημόνιο είναι προ των πυλών, οι εργοδοτικές δολοφονίες είναι καθημερινότητα και το Αιγαίο γεμίζει με νεκρούς μετανάστες, η επιλογή των από τα κάτω είναι μονόδρομος. Σε όλους τους χώρους της καθημερινότητάς μας οφείλουμε να συλλογικοποιήσουμε και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας. Στη γειτονιά, στη σχολή, στο σχολείο, στο χώρο δουλειάς και σε κάθε πτυχή της ζωής μας η αυτοοργάνωση της  άμυνας αλλά και της αντεπίθεσής μας είναι η μόνη υπαρκτή λύση απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από το κράτος και το κεφάλαιο, από το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Να επιλέξουμε τον δρόμο της αξιοπρέπειας, της αντίστασης και του αγώνα. Να παλέψουμε για την ζωή που αξίζει να ζούμε και να αγωνιστούμε για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία.

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ !

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,

 ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ !

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, Μάης ‘17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *