Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Μοχάμεντ Α.

Στο πρόσωπο του απεργού πείνας, από τις 13/12/2016, Μοχάμεντ Α. συμπυκνώνεται η θηριωδία του κρατικού μηχανισμού και το δράμα που βιώνουν καθημερινά οι μετανάστες/-τριες που κατάφεραν να φτάσουν στην «πολιτισμένη» Δύση.

Ο 26χρονος Μοχάμεντ Α. έφτασε από την Αίγυπτο στη Λέσβο στις αρχές Απριλίου, λίγες μέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας και, ως εκ τούτου, εγκλωβίστηκε στη Μόρια. Μετά από πολύμηνη αναμονή, η αίτησή του για χορήγηση ασύλου απορρίφθηκε. Στα κρατητήρια της Γ.Α.Δ. Λέσβου ξεκίνησε απεργία πείνας, διεκδικώντας την ακύρωση της απέλασης καθώς και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, διότι διώκεται από το στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου για δημοσιοποίηση βίντεο με δολοφονίες διαδηλωτών από το στρατό. Η απέλασή του ουσιαστικά θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του.

Παρά τη σοβαρή επιδείνωση της υγείας του, η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και να τον απελάσει στις 13/1, μαζί με άλλους 11 μετανάστες. Κατόπιν πιέσεων αλληλέγγυων και δικηγόρων ο απεργός πείνας τελικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η προγραμματισμένη απέλαση προσωρινά αναβλήθηκε.

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, όχι μόνο για την υγεία του απεργού, αλλά και για όλους τους μετανάστες/τριες που βρίσκονται στο έλεος μιας ανθρωποφάγου γραφειοκρατίας (ντόπιας και ευρωπαϊκής), που κρατά δέσμιους σε κέντρα κράτησης και επαναπροωθεί προς τη φτώχεια, τον πόλεμο και το θάνατο ανθρώπους με βάση το χρώμα του δέρματος, τον τόπο καταγωγής και το θρήσκευμα.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε έναν κόσμο ανισότητας και διαχωρισμών, όπου ευδοκιμεί η εκμετάλλευση και ο ρατσισμός. Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους βιώνουν αυτή τη συνθήκη αποκλεισμού και ομηρίας, σε όσους και όσες αντιστέκονται, παρ’ όλα αυτά, και παλεύουν να παραμείνουν άνθρωποι, να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους. Τον αγώνα τους δεν τον αντιλαμβανόμαστε ξέχωρα από τον δικό μας αγώνα, αλλά ως κομμάτι του κοινού αγώνα που δίνουν όλοι όσοι βιώνουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση σε όλο τον κόσμο.

Απόσπασμα από γράμμα του απεργού πείνας Μοχάμεντ Α:

«Θα υπερασπίζομαι τη δικαιοσύνη και την ισότητα, θα παλέψω την αδικία. Θα υποστηρίζω τον αδικημένο. Θα νιώθω τον πόνο των άλλων κι ας κοστίσει αυτό την ίδια μου τη ζωή. Όχι λοιπόν σε μια ζωή δίχως ισότητα!

Θα είμαι η πένα που εκτοξεύει μελάνι δικαιοσύνης ώστε να κερδίσει ο αδικημένος και να κατεδαφιστεί η αδικία…»

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Μοχάμεντ Α.

Αλληλεγγύη στους μετανάστες/τριες

Κοινοί αγώνες ντόπιων-μεταναστών για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/1 – 18.00 ΕΣΠΕΡΟΣ

Αναρχική συλλογικότητα Ατραπός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *