Να σταματήσει άμεσα η ομηρία του 6χρονου Βίκτωρα Λάμπρου

“Στην πλατεία του χωριού μου, είπε ο εργάτης γης στον αφέντη,τα παιδιά μας θα γεννηθούν με τη γροθιά σηκωμένη.”

( απόσπασμα από ισπανικό τραγούδι του αγώνα “en la plaza de mi pueblo”)

Το πρωί της 5ης Γενάρη, ύστερα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής που κατέληξε στη σύλληψη της αγωνίστριας μέλους της «Ε.Ο. Επαναστατικός Αγώνας» Πόλας Ρούπα, το κράτος αποφάσισε να κρατήσει σε ομηρία το παιδί της, μην επιτρέποντας την παράδοσή του σε  συγγενικά  πρόσωπα, συγκεκριμένα στη γιαγιά και τη θεία του.

Στη συνέχεια, ξεκινάνε απεργία πείνας και δίψας οι Π. Ρούπα, Ν. Μαζιώτης και Κ. Αθανασοπούλου, ώσπου να επιστραφεί το παιδί στην οικογένεια.

Στον πόλεμο που κράτος και κεφάλαιο εξαπολύουν ενάντια στους από τα κάτω, στους εξαθλιωμένους, τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους, στόχος έγινε και ο 6χρονος Βίκτωρας Λάμπρος. Το κράτος δείχνει τα δόντια του, τα ίδια που τόσα χρόνια μαζί με το κεφάλαιο δείχνουν στην κοινωνία, με καθημερινές επιθέσεις που στοχεύουν στην πλήρη υποταγή της στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων για την εγκαθίδρυση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Με την ομηρία του μικρού το κράτος εκδικείται τους αγωνιστές του Ε.Α. ενώ συγχρόνως δίνει ένα σαφές μήνυμα σε όσους προτάσσουν την αξιοπρέπεια και το δρόμο του αγώνα για την ανατροπή του συστήματος.

Δεν αντιλαμβανόμαστε το ζήτημα της ομηρίας του μικρού ως απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι σε μια αθώα παιδική ψυχή. Είναι ζήτημα κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Καθημερινά χιλιάδες οικογένειες εξαθλιώνονται όλο και περισσότερο, στερούμενοι ακόμη και τα πλέον βασικά αγαθά. Καθημερινά εντός και εκτός του ελλαδικού χώρου πρόσφυγες και μετανάστες βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες των σχεδιασμών των κυρίαρχων, ανάμεσα σε αυτούς και μικρά παιδιά, πολλές φορές ασυνόδευτα. Καθημερινά οι από τα κάτω βιώνουν σε πρώτο πρόσωπο τι σημαίνει σύγχρονος ολοκληρωτισμός. Τα παιδιά των φτωχών, των καταπιεσμένων –και των αγωνιστών μεταξύ αυτών– δεν αποτελούν παράπλευρες απώλειες, αλλά στόχο των κυρίαρχων. Είναι η εν δυνάμει εργατική δύναμη. Είναι η αυριανή εργατική τάξη που θα πρέπει με τη σειρά της να αφομοιωθεί και να ξεπουλάει τη δύναμή της για την αναπαραγωγή του κεφαλαίου. Είναι οι αυριανοί υπήκοοι.

Τους δηλώνουμε όμως ότι τα παιδιά μας γεννιούνται με τις γροθιές σηκωμένες…

Στο δύσκολο μονοπάτι ως τη λευτεριά, στις πεδιάδες της ταξικής σύγκρουσης, βαδίζουμε αποφασισμένοι, μην αφήνοντας κανέναν πίσω, οργανώνοντας την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, αξιοπρέπειας.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ 6ΧΡΟΝΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ Ν.Μ., Π.Ρ., Κ.Α.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Συλλογικότητα Ατραπός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *