Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου αυτοοργάνωση για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ…

   Από το 2010, με την είσοδο της ελληνικής οικονομίας στους μηχανισμούς »στήριξης», η συντονισμένη επίθεση κράτους και κεφαλαίου ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας, που εκφράζεται με ιδιαίτερη ένταση στα πιο χαμηλά στρώματά της, όλο και κλιμακώνεται.

   Κινήσεις από το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της παγκόσμιας αναδιάρθρωσης του καπιταλισμού και  σε κοινό βηματισμό με υπερεθνικούς μηχανισμούς (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), που καθεμιά από αυτές τις κινήσεις έρχεται να συνεισφέρει το λιθαράκι της στο κτίσιμο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Σκιαγραφείται έτσι μια συνθήκη που δεν έχει να κάνει με τις “ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας” ή με ένα “αναγκαίο και περιστασιακό κακό σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης” αλλά αντιθέτως πρόκειται για το μόνιμο καθεστώς που μας επιφυλάσσουν οι κυρίαρχοι από εδώ και στο εξής.

   Επειδή αναδιάρθρωση  σημαίνει πρώτον την κατάργηση όλων των κατακτήσεων των εργατικών αγώνων των τελευταίων 150 χρόνων. Καταργήσεις οριστικές κι επιβαλλόμενες από ένα ισχυρό μπλοκ εξουσίας κράτους και κεφαλαίου ενάντια στο οποίο και μόνο μέσα από συλλογικούς αγώνες μπορούμε να κατακτήσουμε ξανά εδάφη ελευθερίας. Δεύτερον, καπιταλιστική αναδιάρθρωση σημαίνει την προσπάθεια φίμωσης όλων των πληττόμενων ανθρώπων μέσα από την καθημερινή τρομοκρατία για ένα “αβέβαιο αλλά σίγουρα μαύρο μέλλον” αλλά και μέσα από τη συνεχή εξαθλίωση της ζωής μας μέσω μιας σειράς μέτρων που επί χρόνια γίνονται όλο και πιο σκληρά. Ο τρόμος, η απογοήτευση, η αμηχανία, στοιχεία που θολώνουν το τοπίο και συνεισφέρουν περισσότερο στην εξατομίκευση παρά στη συλλογικοποίηση των αναγκών, των επιθυμιών, των όρων ζωής μας. Κι έτσι, με την επιβολή της σιωπής, η κυριαρχία ανοίγει έδαφος για το τρίτο στοιχείο της αναδιάρθρωσής της, δηλαδή την άγρια επίθεση ενάντια σε όσους εμποδίζουν τα σχέδιά τους. Αρχικά ενάντια στον κόσμο του αγώνα, σε όσους αντιστέκονται στο θάνατο προτάσσοντας τη ζωή και την ελευθερία και ύστερα στο σύνολο των από τα κάτω που προορίζονται μονάχα για αόρατοι και σιωπηλοί δούλοι.

   Ύστερα λοιπόν από τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου των προηγουμένων ετών και με την αποστέρηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας από τα πιο βασικά αγαθά, ύστερα από τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που το τελευταίο διάστημα έχει χτυπήσει μισθούς, συντάξεις, την  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και την ίδια την κατοικία μέσα από τους πλειστηριασμούς, έρχεται τώρα η σειρά για περαιτέρω μείωση των μισθών, για την εξαφάνιση του οποιουδήποτε εργασιακού δικαιώματος που ακόμα είναι σε ισχύ. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που προστατεύονται τα συμφέροντα των αφεντικών και ιδιωτικοποιούνται νερό, ρεύμα και το σύνολο των δημόσιων αγαθών.

…ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

    Μακριά από λογικές θεσμικής διαχείρισης, μακριά από λογικές για ένα πιο ανθρώπινο καπιταλισμό, μακριά από τη ξεφτίλα των γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών φορέων, να αγωνιστούμε για μια κοινωνία αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Να αντιληφθούμε δηλαδή πως για τα συλλογικά μας προβλήματα, συλλογικός πρέπει να είναι ο αγώνας μας ενάντια σε κεφάλαιο και κράτος. Όλοι εμείς που παράγουμε τον κοινωνικό πλούτο, οι εργαζόμενοι, οι επισφαλείς, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμιά κυβέρνηση, από καμιά συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Πρέπει να οργανωθούμε και να αντισταθούμε σε κάθε πεδίο της κοινωνικής μας ζωής, από τους χώρους εργασίας μέχρι τις γειτονιές, από τις σχολές μέχρι τον κάθε δρόμο, από τις πλατείες μέχρι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης… Το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι να πάμε το χρόνο πίσω στην εποχή του κράτους-πρόνοιας αλλά να δούμε πώς θα πάμε ένα βήμα μπροστά: Πώς θα σταματήσει η εξάρτηση της ζωής μας, της υγείας και της επιβίωσής μας στην τρίτη ηλικία από οποιονδήποτε άλλο πέρα από εμάς που παράγουμε τον κοινωνικό πλούτο.

   Να οργανώσουμε δηλαδή τις αντιστάσεις μας και τα οράματά μας όχι για καλύτερα ψίχουλα αλλά για μια διαφορετική κοινωνία, για την ανατροπή του συστήματος που μας αρνείται τη ζωή, για την κοινωνική επανάσταση που ολοκληρώνοντας την κοινωνική χειραφέτηση θα βάλει τέλος στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

 

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Δεκέμβρης 2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *